Начало Общество На печелившите – честито! На нашия челен опит…. кой каквото пожелае…

На печелившите – честито! На нашия челен опит…. кой каквото пожелае…

СПОДЕЛИ

Любка Пъкова

Какво да ви кажа? Германска му работа…
През миналата седмица една новина, сбутана сякаш, за да запълни празното ъгълче след дългата статия за изборите в Германия, предизвика страстта ми към цифрите. В Бундестага са избрани два пъти повече депутати с турски етнически произход. Така по настоящем те вече са десет. При това са членове на четири различни партии. Грабвам калкулатора, вадя статистиката от последното преброяване, смятам, смятам… Хванах ги! И хич не им излиза сметката на германците! При население от 82млн., от него граждани с турски произход 2,4%, брой на депутатите 630 – излиза, че трябва да са поне 15. И как така тяхното турско малцинство там си няма собствена партия да им брани правата и свободите? Все пак Германия преди няколко години си позволи да забрани бурките. А и канцлера Меркел си е наш човек. Тя по произход е от Източна Германия, била е и пионерче – отговорник по пропагандата. Трябваше да се е сдружила с когото е необходимо и да е подсигурила турското етническо малцинство с определен процент участие във властта. Направо не е за вярване как не проумява, че ще вземат да и спретнат конфликт на верска или етническа основа. Мисля си аз – да вземем за предадем малко челен опит на канцлера Меркел. Иначе ще вземе да стъпи накриво и да „сгази лука”. Как така у нас същите се имат за турци, а там за граждани с турски произход. Тук ще има някакъв заговор, да знаете! Абсолютно наложително е германския канцлер най-накрая да се запознае с модела на етническия мир, с който ние толкова много се гордеем и така свенливо не прокламираме. Да им направи партия, да даде някои и друг ключов пост, едно министерство ще ги държи мирни със сигурност, никакво образоване – това е лоша практика, а немски да не изучават в никакъв случай, малко повече субсидии за тютюнопроизводството и задължително да са отделени в някой затънтен планински регион. Две-три водни огледала и един ВЕЦ ще бъдат сериозна подкрепа. И как така ще се наричат германски граждани с турски произход, та те са си турци, нарушават им се правата! Още по-голям успех ще е има ако се вдигнат няколко джамии и се въведат новини на майчин език. А това с бурките… Тъничко да намекнем на канцлера, че сигурно ще иска и четвърти мандат.
Опсс! Преди няколко минути прочетох още нещо. Аз предложих да предадем нашия челен опит в опазването на етническия мир на Германия. Те май си имат достатъчно опит, къде горчив, къде не толкова, ама и изводите са си направили.
И май сега си имат повече проблеми с гърците. Пък те не били малцинство, а само някаква държава натрупала дългове.
Така де – взеха, че пак си избраха същия канцлер, който с техните пари от данъци плаща чуждите харчове. А руските медии са в шок, че това станало без каквито и да било фалшификации. Странна история, какво да ви кажа, германска му работа!
На печелившите – честито!
На нашия челен опит…. кой каквото пожелае…