Начало Общество Наближава крайният срок за подаване на кандидатури за стипендии YES

Наближава крайният срок за подаване на кандидатури за стипендии YES

СПОДЕЛИ

До края на октомври ученици от 9 и 10 клас могат да кандидатстват за обменна програма YES (Kennedy Lugar Youth Exchange and Study). Програмата дава възможност на гимназистите да прекарат една учебна година в Съединените щати като младежки посланици на България. В рамките на 10 месечния престой те ще учат в американско училище и ще живеят в приемно семейство усвоявайки чрез опита знания за американската култура и начин на живот, същевременно споделяйки българските такива.

Кандидатстването и участието в програмата е напълно безплатно, като на учениците се дава стипендия, която покрива разходите за транспорт, настаняване и обучение, както и медицинска застраховка за периода и сума „джобни пари”. Програма YES се финансира от Държавния департамент на САЩ през Бюрото за образование и култура (ECA).

Допустими за участие са ученици от 9 и 10 клас, родени между 01 януари 2002 и 15 юли 2004 с добър или по-висок среден успех. Ученици с увреждания могат също да участват, ако са записани в среден курс на образование и са родени между 15 февруари 2001 и 15 юли 2004.

Кандидатитстването е онлайн на следния адрес: https://ais.americancouncils.org/yes 
Срокът за кандидатстване е 31 октомври (вторник), 17:00 източно щатско време (23:00 българско време). Селектираните полуфиналисти ще бъдат поканени на интервю в началото на декември 2018.

Повече информация за програмата можете да намерите тук. Вижте и статията с отговори на често заваданите въпроси по програма YES.

В момента има 11 ученика в САЩ по програма YES, като от нейното начало стипендия са получили 65 ученика.