Начало Здраве Над 12-килограмов тумор оперираха гръдните хирурзи в „Уни Хоспитал“

Над 12-килограмов тумор оперираха гръдните хирурзи в „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

operation - thoraicic

Огромен по размери тумор бе опериран в „Уни Хоспитал“ от гръдния хирург д-р Владимир Чакъров. 71-годишната пациентка е била диагностицирана с тумор на гърдата преди девет години, като в последните шест злокачественото образувание придобива необичайния си обем. Жената, която е от Дупница, е приета с некроза с хронично-гнойно възпаление, довело до хронио сепсис. Заради многото тежки придружаващи заболявания и изключително високия риск от оперативно лечение, такова ѝ е било отказано в други болници.

Операцията премина успешно, сподели екипът от отделението по гръдна хирургия на „Уни Хоспитал“, начело с д-р Юрий Стоянов. „Чувствам се добре, д-р Чакъров е със златно сърце и със златни ръце“, изказа благодарността си пациентката, която вече е изписана.

Лекарите от отделението по гръдна хирургия подчертават, че ранното диагностициране на рака на гърдата е от съществено значение за изхода от заболяването.

„Уни Хоспитал“ разполага с единствена по своите възможности ехографска и мамографска апаратура за ранна диагностика на гърдата.