Начало Култура Над 500 ловци и риболовци се събраха край Пазарджик

Над 500 ловци и риболовци се събраха край Пазарджик

283
0
СПОДЕЛИ

През последните 125 години  пазарджишките ловци доказаха, че могат професионално да се грижат за опазване на видовото многообразие сред дивата природа, да провеждат състезания на европейско ниво и да откриват киноложки изложби на световно ниво.

500 литра курбан по пазарджишки и 600 порции кебап с гъби и зеленчуци сготви Ути Бъчваров ( от 100 кг. месо за кебапа). Водещи бяха Сашо Иванов и Лазар Вълчев. Оркестър „Шекерите“ оглася местността и хоро се вие. Около 14 часа започна и концертът на Володя Стоянов.

Реклама

„За всички нас ловът е хоби, но и спорт, и удоволствие, което споделят над  1200 ловци и  близо 400 риболовци от цялата община“, каза в своето поздравително слово Найден Шопов.  Той заедно с Десислава Тодорова и д-р Лозана Василева бяха наградени с грамоти за подкрепа и съдействие на дейността на дружеството. За гостите и домакините Ути Бъчваров сготви курбан по пазарджишки и кебап с гъби и зеленчуци. Тържеството се проведе на стрелбищната база на дружеството в местността  Писковец край Пазарджик.

3 отбора от Звъничево, Алеко Константиново и Щърково участваха в състезанието по транжиране сутринта. Спечели отборът на Звъничево, които спечелиха 1/2 прасе.

Областният координатор на ПП ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов, народният представител Десислава Тодорова и зам. министърът на МЗГХ д-р Лозана Василева бяха почетни гости на тържеството по отбелязване на 125 години от създаването на ловно-рибарско дружество „Сокол 1893“.

 

Източник: http://pzdnes.com

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/