Начало Общество Над по-голямата част от страната ще е предимно облачно

Над по-голямата част от страната ще е предимно облачно

СПОДЕЛИ

Над по-голямата част от страната ще е предимно облачно и на места главно в Южна България ще има превалявания от дъжд. В северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. През нощта вятърът ще е от запад-северозапад, предимно слаб, а през деня ще се обърне от североизток. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 12° и 17°.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно облачно и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е облачно и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг.

Вятърът ще е слаб, преди обяд все още от северозапад, след обяд от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. В неделя от северозапад облачността ще се разкъса и ще намалее, най-късно – едва привечер, и над югоизточните райони. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт.

Сутринта ще е по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат. Новата седмица ще започне с предимно слънчево и почти тихо време; ще се затопли още. През нощта срещу вторник отново ще се заоблачи и във вторник ще бъде предимно облачно. Главно в северозападната половина от страната ще превали дъжд, по-съществени количества са възможни в северозападните райони.

Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са по-високи, между 6° и 11°, дневните – по-ниски, в повечето места между 13° и 18°.