Начало Култура Наградиха „Звезден клас“ от 159 талантливи деца

Наградиха „Звезден клас“ от 159 талантливи деца

СПОДЕЛИ

На официална церемония снощи в хотел Каменград бяха връчени награди на най-изявените и талантливи деца от Панагюрище в първия по рода си "звезден клас".

159 деца, които се занимават с изкуство, наука и спорт получиха медали, подаръци и заслужени аплодисменти.
С Постановление № 298 от 17.12.2003 година, Министерският съвет прие наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. От 2004 година 443 деца са получили закрила и стимулиране за развитието си. От 2012 година, тази програма получи ново развитие.След подписването на дарителския договор с "Асарел Медет" АД, съгласно клауза в него, дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за развитие на даровитите деца. За 2012 година 159 местни таланта ще бъдат стимулирани за труда и постигнатите високи резултати в различни сфери. Имената са определени с решение на културната комисия.

Звездната церемония бе организирана от Община Панагюрище и със съдействието на младежкия парламент. Официални гости на нея бяха кметът на Общината Никола Белишки и двамата му заместници Галина Матанова и Георги Павлов. И още – професор Лука Кръстев, шампионката Мария Оряшкова, генералният директор на "Асарел Медет" АД Делчо Николов, както и общински съветници. Наградени бяха: Фолклорен Ансамбъл "Тангра" село Попинци, Мажоретен състав "Елинор", Десислава Кичукова, София Манолова,Цветелина Шопова, Полина Панайотова, Вокална група "Шанс", Иван Хърков, Клуб по тенис на маса гр. Панагюрище, Мажоретен състав към СОУ "Нешо Бончев",Жельо Пелтеков, , Станислав Футеков и Стоян Лулчев от класа на Райна Стоичкова, както и Десислава Чоролеева и Добромир Капчаров от класа на Таня Радева и четиримата от ОУ "20 април"; Хандбален клуб "Панагюрище"  и изявени спортисти от клубовете по лека атлетика. Водеща на церемонията бе лъчезарната Габриела Авелова.

Вижте част от официалната церемония със снимки и видео.

"Днес пишем първата страница от историята на талантливите млади хора на нашата община, а всяка следваща година страниците на тази история ще се пълнят и ще се изписват с нови постижения и успехи, с които заедно ще прославяме родния панагюрски край." – каза още Галина Матанова