Начало Общество Най-честите пътно-транспортни произшествия в панагюрско са заради несъобразена скорост

Най-честите пътно-транспортни произшествия в панагюрско са заради несъобразена скорост

10
0
СПОДЕЛИ

Toshiba Exif JPEGПрез изтеклото полугодие на 2014 година от Районно управление на полицията-Панагюрище отчитат намаляване общия броя на пътно-транспортните произшествия на територията, обслужвана  от Пътна полиция при РУП Панагюрище.

Сравнителният анализ за отчетния период показва, че до този момент са станали 26 ПТП – та, което е с 12 по-малко за същият отчетен период на 2013 година.

Броят на тежките ПТП е 9 и е еднакъв с броя за същия период на миналата година. Убит е един участник в движението, като за същия период на 2013 година няма смъртни случаи. Ранени са 11, с 3 по-малко от миналата година.

Основните причини, довели до пътно-транспортните произшествия са несъобразена скорост с пътните условия – 16 нарушения, неспазване на предимство – 1 нарушение, ПТП с безстопанствени животни и каруци – 5 нарушения, неспазване на дистанция – 2 нарушения, употреба на алкохол – 5 нарушения, неправилна маневра – 1 нарушение, неправилно изпреварване – 1 нарушение, неправилно движение назад – 1 нарушение.