Начало Общество Насилието е форма на тероризъм

Насилието е форма на тероризъм

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище беше домакин на кампанията „Разруши мълчанието“, бончевци се включиха с арт-експозиция

IMG_2796

Днес, 18 март, в сградата на Община Панагюрище се проведе дискусия на тема  „Превенция на насилието“, а в двора на СОУ „Нешо Бончев“ беше представена арт-експозиция на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители по темата.

Община Панагюрище е една от десетте общини, избрани за среща от кампанията, на принципа за добро управление.

В рамките на дискусията бяха обсъдени възможности за подобряване на взаимодействието между институциите, продължаващи кампании срещу насилието и повишаване на нетърпимостта спрямо този недъг в обществото.

Според Валентин Лазаров – председател на Управителния съвет на Национална асоциация на общинските служители в България, насилието може да се приема като форма на тероризъм. Затова е от изключително значение за насилието да се говори още от ранна детска възраст, да се „разруши мълчанието“.

От огромно значение е и взаимодействието между институциите, като не е за пренебрегване и работата със самия насилник.

По време на обсъждането стана ясно, че се мисли и в посока изграждането на защитно жилище за жертвите на насилие, което да бъде за територията на област Пазарджик.

В дискусията взеха участие Валентин Лазаров – председател на Управителния съвет на Национална асоциация на общинските служители в България,Таня Панчева – координатор на проекта, Петко Шотлеков – началник на РУП-Панагюрище, директори и представители на училища и социални услуги, Димитър Дудов – инспектор „Детска педагогическа стая“, Евгения Загорска – психолог в ППЦ, Боянка Врагова – здравен медиатор.

IMG_2832

В двора на СОУ „Нешо Бончев“ бе представена арт-експозиция от над 300 тениски, изработени от ученици от СОУ „Нешо Бончев“, с надписи на български и английски език, рисунки и апликации по темата „Превенция на насилието“.

IMG_2811