Начало Общество Научете колко ще ви струва празничната украса, ако предпочетете да си я...

Научете колко ще ви струва празничната украса, ако предпочетете да си я купите от местните магазини

190
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ukrasaНаближава Коледа. С нетърпение очакваме да завали сняг и да украсим коледното дръвче. По тази причина репортер на ПИА, обиколи някои местни магазини, за да проучи как вървят цените на елхите и коледните украси. Оказа се, че все още не могат да бъдат открити естествени елхи, но за сметка на това пазарът ни е залят с изкуствени. Те могат да бъдат намерени в най-различни цветове – от традиционната зелена, през снежно бяла, синя и дори розова. Цените започват от 4-5лв за малките елхички стигат до 20 лв за по-големите. По-луксозните дръвчета, които наподобяват истински, достигат до 35лв.
Коледната украса за елхата пък може да ви излезе под 10 лв. В магазините се предлагат комплекти от разноцветни камбанки, топки или пък панделки на цена 3-4лв. Връх за елхата може да намерите за около 2 лв. Гирляндите пък започват от 0,50лв и достигат до 2 лева.

Обикновени лампички за коледната украса могат да бъдат намерени на цена 3-4 лева, а тези под формата на мрежа са около 10 лева.
Най-популярният сувенир за празника е кукла, облечена като Дядо Коледа. Този актикул може да бъде намерен в най-различни варианти – готвач, катерач или пък танцуващ в компанията на Баба Коледа. Също така могат да бъдат открити и танцуващи коледни шапки или пък елхички.
Коледните чорапчета за подаръци, шапки или рогца могат да бъдат купени за 1,50 лв.
И докато панагюрци обикалят, за да купят коледна украса, на площад 20-април тече украсяването на елхата пред читалище „Виделина“, която официално ще бъде запалена този четвъртък в 17:30 часа.