Начало Култура Панагюрски творци гостуваха в предаването на Ася Антонова

Панагюрски творци гостуваха в предаването на Ася Антонова

181
0
СПОДЕЛИ

Панагюрските творци Мария Перфанова и Николай Радулов гостуваха в предаването „Ася в страната на талантите“ с автор и водещ Ася Антонова. Това се случи в ранния съботен следобед на 6 декември – Никулден, когато предаването се излъчи на живо по Пловдивската обществена телевизия „Тракия“.

NIK4 pia
Момент от предаването (отляво надясно): Силвия Донева (художник), Николай Радулов, Мария Перфанова, Ася Антонова и Веселина Пашалиева (певица).

Двамата панагюрци първоначално бяха представени с кратки творчески визитки, като особено внимание бе обърнато на техния съвместен проект – филмът „Среща с Вечността – при дядо Добри от село Байлово“. В процеса на разговора двамата автори изтъкнаха причините, подтикнали ги към реализирането на този творчески продукт.

Чрез кратко видео бяха представени живописни и скулптурни творби на Николай Радулов, като водещата не пропусна да попита за идейните пътища довели до тяхното създаване. В този контекст Радулов посочи и предстоящото откриване на Годишната изложба на Дружеството на пловдивските художници, където ще могат да бъдат видени негови творби. Събитието ще се състои на 9 декември от 18,00 часа в галерията на ДПХ на ул. „Гладстон“ 32 в града под тепетата.

Мария Перфанова представи пред зрителите на предаването своето есе „С поклон и надежда за Будителите“, с което тя неотдавна спечели втора награда в Националния литературен конкурс „Славянските просветители – народни будители”, проведен от Славянското дружество в България.

В студиото двамата панагюрци имаха своеобразна творческа подкрепа в лицето на художничката Силвия Донева, с която артистичните им пътища са се пресичали неведнъж.

NIK3 pia 1
Фотоспомен с гостите и екипа на предаването „Ася в страната на талантите“.

Предаването „Ася в страната на талантите” съвсем наскоро отбеляза своя 14-ти рожден ден. То се излъчва на живо всяка събота от 13,00 часа. В неговото студиото са гостували хора на изкуството, както от България, така и от чужбина. Сцената, която предаването предоставя на младите хора, многократно е била отправна точка на техните творчески пътища.

Запис от предаването с участието на Мария Перфанова и Николай Радулов може да видите тук.