Начало Култура „Не казвай на никой“ – нова младежка пиеса гостува в Панагюрище на...

„Не казвай на никой“ – нова младежка пиеса гостува в Панагюрище на 16 май

СПОДЕЛИ
restorant

18193323_10209121821580446_7330720908523138477_o

Постановката „Не казвай на никой“ ще гостува на 16 май от 19:00 ч в Народно читалище „Виделина-1865“ в Панагюрище. Тя е по пиесата „Усмирителни рокли“ от А. Лазарова и Г. Гаврилов и представлява модерен прочит на съвременното еманципирано общество. Това е първият реализиран проект на театрално сдружение „Артея“.

Театрално сдружение „Артея“ е проект-инициатива на млади актьори, които са си поставили за цел реализация на постановки с участието на студенти, които не могат да намерят своетo поле за изява в държавните и общински театри.

Сюжетът разказва за шест жени, преживели първата четвърт от живота си, които достигат до кръстопът, където реалността се чупи и открива непосилната си вътрешна подредба. Евгения, Марая, Кристин, Магдалена, Рая и Виктория се изправят една пред друга като пред огледало, в което вече не може да се разграничи лъжата за реалността от истината за миналото. Живот с маска, който така и не се превръща в бал. По рождение изгонени от рая, шестте жени търсят спасение от ужаса, че адът не е само един и че дори там не могат да споделят с никого най-съкровените си тайни…

Постановка: Мартина Апостолова
Хореограф: Яница Атанасова
Сценография: Оля Афиногенова
Участват: Даниела Филипова, Анна-Мария Чернева, Мартина Апостолова, Велислава Димова, Габриела Станкова и Диана Костова

*“Не казвай на никой“ не се препоръчва за лица под 16-годишна възраст, предупреждават организаторите.