Начало Общество НЕ на окованата гръд: 13 октомври е Световният ден без сутиени

НЕ на окованата гръд: 13 октомври е Световният ден без сутиени

СПОДЕЛИ

0933955001413193541_54573_600x458

Не на поробената и окована гръд! Под това мото милиони по света захвърлят сутиените и пускат на свобода каквото имат за радост на останалата част на човечеството.

Жените по света се освобождават от бремето да носят сутиени – аксесоарът, който повдига и придава по-приятни форми без да има нужда от операции и силикон. Целта на днешния ден е да се привлече общественото внимание към проблемите на жените, болни от рак на гърдата. Всяка година хиляди дами по света припомнят, че тази болест има големи обществени и социални последици за жените в целия свят. Въпреки научните достижения и постигнатите успехи в борбата с рака, проблемът продължава да съществува и придобива все по-комплексен характер. В момента ракът на млечната жлеза е най-често срещания при жените в целия свят, включително и в България. Такива са 25 % от всички злокачествени заболявания.

Целият месец октомври е посветен на борбата с тази коварна болест и повишаване на информираността. Засега акцията се провежда предимно в мрежата, като потребителите публикуват снимки с хаштаг #NoBraDay и #NoBra. Идеята е не само подкрепата в борбата с рака на гърдата, но и възможността за „освобождаване” от сковаващите традиции в женското облекло.

Трябва да отбележим, че сутиени, които ви прилягат правилно, подобряват стойката, подчертават тялото и най-важното – удобни са, се намират трудно. Статистиките показват, че 85% от жените носят грешния размер. Най-честата причина за неудобството е, че носите едни и същи сутиени с години, а промените в тялото ви, включващи всичко – от загуба на тегло до бременност, влияят много на това как приляга той.