Начало Култура Неповторимата Мутафова ни гостува на 15 юли с „Палавите вдовици“

Неповторимата Мутафова ни гостува на 15 юли с „Палавите вдовици“

СПОДЕЛИ

След навършване на 91-ия си рожден ден примата на българския театър Стоянка Мутафова отновозавладявапубликата с постановката „Палавите вдовици”.

 Младежкият й дух не я е напускал и тя все така заразява със смеха си и чувството си за хумор вече няколко поколения българи.

Заедно с актьорите тя прави невероятно динамичен спектакъл, сякаш за да докаже на всички, че човешкият дух, енергия и жизненост не са подвластни на годините.

В една стара къща, както в хиляди такива подобни по света, живеят две възрастни жени – вдовици, съседки и най-близки приятелки. Техният живот е изпълнен със самота, скука, еднообразие и избледнели от времето спомени. Но и най-вече с превърнали се в действителност илюзии, фантазии, измислици и невинни лъжи

С течение на годините законите на биологията остават безсилни пред женската природа, пред неукротимия дух и жаждата за приключения, за интересни и вълнуващи срещи и нови, непознати изживявания, за романтични мигове. С една дума Природата е безсилна пред генетично заложеното у истинската Жена желание да е жива не само тялом.