Начало Общество Незаконен свинарник скара комшии в Попинци

Незаконен свинарник скара комшии в Попинци

СПОДЕЛИ
свине

svineСобственици на съседни имоти от Попинци се хванаха за гушите заради незаконен свинарник. Симеон Г. твърди, че сградата е вдигната върху негов парцел, докато Марин Ч. настоява, че той е прав и претенциите на комшията му са неоснователни. След пет години дела през 2014 г. съдът в Панагюрище замрази делото, за да даде възможност на враждуващите страни да се споразумеят.В съдебната зала магистратите разпитаха няколко жители на Попинци в стремежа си да изяснят спора. Соня Т., която е дъщеря на Симеон Г., разказа, че спорният имот е бил на нейната баба.

„Ходех често там, защото баща ми е трудноподвижен и не може, разказа Соня Т. Един ден видях, че Марин е започнал да разкопава двора, без дори да ни попита. Бях в недоумение какво се случва и веднага се обадих на татко, за да му кажа. Следващия път, когато ходих в имота на баба ми, имаше построена ограда”, разказа Соня Т.

75-годишният Георги Г., който е роднина и с двата враждуващи лагера, разказа, че в двора на Марин Ч. имало сайвант. След време го разтуриха, както стана и с плевнята, обясни пенсионерът. Оттам минаваше път и се влизаше у Симеон. Взеха ни целия двор, дадоха на Симеон десет метра, пуснаха път от другата страна и ние останахме без двор, заяви Георги Г. От два декара място ни остана няма и декар, оплака се пенсионерът.

Наскоро стана ясно, че Симеон Г. и Марин Ч. не са успели да стигнат до споразумение. Те направиха опит за възобновяване на делото, но се оказа, че са изпуснали сроковете и сега ще трябва да водят нов процес, ако искат спорът им да бъде разрешен веднъж завинаги.