Начало Култура Номинират заслужили деятели на културата до 1 ноември.

Номинират заслужили деятели на културата до 1 ноември.

СПОДЕЛИ

photo_verybig_1167302До 1 ноември тази година се приемат номинации за залужени културни деятели, които да бъдат почетени с паметни плочи. Идеята дойде от Фондация „Цоцорков род“ и се реализира от Инициативен комитет, който събира, обработва и оценява предложенията. От Комитете напомнят, че номинираните трябва да отговарят на следните критерии:1. В паметните плочи на заслужилите дейци на културата и изкуството се вписват личности с изключителен и непреходен принос и са допринесли трайно, значимо и безспорно за духовното развитие на Панагюрище. 2. Вписването в паметните плочи ще се извършва единствено посмъртно. 3. Периодът, за който ще се оценяват постиженията е до края на 20-ти век. 4. Областите на дейност на личностите са: – Изкуства – Музейно дело – Библиотечно дело – Читалищно дело.

Номинации се приемат на адрес:Панагюрище 4500, п.к. 86, за Инициативен комитет и на електронна поща pan.pamet@gmail.com.

До този момент са номинирани бележитите творци и деятели Атанас Сугарев, Делчо Радивчев, Евгений Зумпалов, Стоян Власаков, проф. Симеон Велков, Цветана Костуркова, Янко Павлов, Цветан Панчовски, Георги Гемиджиев, Михаил Савлеков, Лука Мечанов, Мана Парпулова, Георги Шопов, Никола Делирадев, Владимр Дипчев.