Начало Интервюта Нонка Маслева представи първата си авторска песен „Заедно“

Нонка Маслева представи първата си авторска песен „Заедно“

СПОДЕЛИ

Тя е красива и одухотворена, с финото излъчване на французойка. Точно такава е и първата й авторска песен. За Нонка Маслева музиката и пеенето са част от живота й от съвсем ранните детски години – едва на 7 е, когато започва да посещава солфеж и пиано при Анета Калпакова .
По-късно става част от дирижирания от Калпакова градския хор с корепетитор Цеца Радивчева.

На 16 години започва да се изявява на различни сцени – събития, клубове, ресторанти… През годините пее на една сцена с различни по стил музиканти, за което смята, че е разширило мирогледа й за музиката и стиловете.
 Нонка е завършила индустриален мениджмънт с бакалавърска степен и магистърска по Управление на качеството в ХТМУ.
 Но музиката си остава неизменна част от живота й до днес.

Ето какво сподели пред ПИА Нонка Маслева.

Кога и как се „роди“ първата ти песен?

Идеята да направя нещо мое авторско стои отдавна в главата ми, а и много близки и приятели ме приканваха за това. Но все не намирах смелост и хора, с които да споделя и да действаме заедно. Започнах идея, която си пеех постоянно… знаех точно каква ще е песента. И ето, когато търсиш, намираш….Чрез мои приятели стигнах до страхотен екип в студио в София. Аранжиментът и звукозаписът са тяхно дело. Видеото е на мой приятел – Желязко Желзязков – един човек имащ много таланти, един от тях е видео заснемане и обработка, като това си образование е завършил в Дания. Текстът е на едно младо момиче – Йоанна Иванова. В текста става дума за чистото приятелство, за доверието и за силата на уважението. Беквокалите ги изпя талантливо момиче – участничка в гласът на Бъргария. Общо взето целият проект е реализиран с много любов от моя страна и от  приятели. Надявам се да се хареса на хората , защото трудът по една хубава песен е огромен. Благодаря на всички ,с които направихме песента. Благодарна съм ,че този проект стана реалност. Усещането за крайният резултат е несравнимо.

Ти си майка на едно малко момче. Какво е неговото отношение към музиката, обича ли да му пееш? А как възприе новата ти песен?

Синът ми ми е най -голямото ми постижение в живота! Обича да му пея, а новата ми песен му стана много близка, пуска си я по няколко пъти на ден. Надявам се след време да прояви интерес да свири на някакъв инструмент и не защото ще стане музикант, а защото изкуството дава друг поглед върху света.

Какво ще кажеш на хората, които противопоставят различните стилове в музиката и я делят на „хубава“ и „лоша“?

Вярвам, че няма лоша музика, ако си музикално грамотен и талантът е с теб.

Пожелаваме ти от сърце успех на новата песен и очакваме следващите! 

Благодаря ви! Благодаря от сърце и на семейството ми и близките за подкрепата!

Официалната страница на Нонка Маслева във фейсбук