Начало Бизнес Нова промишлена сграда за развойна дейност официално отвори врати днес в Технологичен...

Нова промишлена сграда за развойна дейност официално отвори врати днес в Технологичен парк “Оптикс” АД

СПОДЕЛИ

optix1

В момента в новооткритата сграда работят 60 човека, като капацитетът е 100

Нова промишлена сграда за развойна дейност официално отвори врати днес в Технологичен парк “Оптикс” АД. Знаковата за дружеството дата 5 февруари събра много гости, сред които областният управител Трендафил Величков, двамата заместници на кмета Никола Белишки – Георги Павлов и Галина Матанова, председателят на Общинския съвет Христо Калоянов,председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, представители на бизнеса, партньори и приятели на дружеството. Бе отслужен водосвет за здраве от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия протойерей Атанас Манолов.

В словото си изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков отбеляза, че инвестицията този път не е голяма и представлява малка част от инвестиционната програма на дружеството, но за сметка на това предоставя идеални условия на труд и възможности на специалистите, които ще работят там да разгърнат потенциала си. В момента в новооткритата сграда работят 60 човека, като капацитетът е 100. Чолаков съобщи още, че броят на работещите в дружеството продължава да нараства и към момента в „Оптикс“ АД се трудят над 700 души, една трета от които с висше образование. Успехът на „Оптикс“ АД е успех и за общината ни, заяви зам.-кметът Георги Павлов, като посочи, че взаимоотношенията на общината с дружеството са пример за добро партньорство. Навсякъде, където съм ходил Панагюрище се асоциира с „Оптикс“, заяви областният управител Трендафил Величков. Той подари на Иван Чолаков икона. С поздрав към ръководството и работещите в дружеството се обърна и акад.Воденичаров.
След това тържествено бе прерязана лентата на новия обект, а гостите имаха възможността да разгледат сградата, както и да изпробват някои от изделията на дружеството.

optix3

optix2