Начало Общество Новата учебна година стартира тържествено във всички местни училища

Новата учебна година стартира тържествено във всички местни училища

40
0
СПОДЕЛИ
restorant

img_1509-small

15 септември – най – вълнуващият ден за българското училище!

Учебните заведения отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родители, които с вълнение и благопожелание за добро начало изпращат своите деца и внуци.

В първия учебен ден химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2015/2016 учебна година във всички училища на територията на община Панагюрище, съобщиха от общинска администрация.

Първият учебен звънец извести началото на новата учебна година точно в 9:00 часа.

img_1438-small

Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище г-жа Галина Матанова поздрави ученици, учители и родители в Средно училище „Нешо Бончев“.

img_1455-small

 

След тържествената програма, по традиция под празнична арка преминаха първокласниците, водени от своите родители, които бяха най-развълнувани в първия в живота им учебен ден. Под арката преминаха и всички останали ученици.

img_1505-small

 

Емоционално и тържествено бе открита новата учебна година и в Основно училище „Проф. Марин Дринов“.

 

Вълнуващ и тържествен бе празникът и в Основно училище „20-ти април“.

20160915_100118-small

 

Тържествено стартира новата учебна година и в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

dsc00352-small

 

По повод началото на новата учебна 2016/2017 година всички училища и детски градини на територията на общината, както и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище получиха в навечерието на първия учебен ден символични подаръци от името на ръководството на община Панагюрище.

Дървесни видове от рода на бреза, юниферос и ацер фламинго ще засадят учители и ученици заедно като символ на живот, могъщество и дълголетие. Решението за подаръците е продължение на идеята от миналата учебна година на ръководството на общината дворните пространства на училищата и детските градини да бъдат обогатявани с дървесни видове и превръщани в привлекателни паркови площи.

Най-малките ученици – първокласниците, които тази година наброяват 183 в училищата на територията на общината, получиха индивидуални подаръци – книжки от поредицата „Български народни приказки“ на Издателство „Славена“ с вграден като първа страница в тях личен поздрав от кмета Никола Белишки.

 

img_1406-small