Начало Общество Нови инициативи в ДЦДУ „ Дъга”, съвместно с ЦОП „Зора”, БЧК...

Нови инициативи в ДЦДУ „ Дъга”, съвместно с ЦОП „Зора”, БЧК и БМЧК

СПОДЕЛИ

Над нова и интересна   инициатива ще работят възпитателите от ДЦДУ „ Дъга”. На родителска среща, проведена на 31.01.2013, на която са били поканени и представители от ЦОП „ Зора”,   е учредено „Училище и работилница за родители”. 

Целта е на родителите да се предложи квалифицирана подкрепа и семейно консултиране от психолозите на ДЦДУ „Дъга и ЦОП „Зора”, а също така да им се даде възможност да творят и работят заедно с децата си и доброволците от БЧК и МБЧК гр. Панагюрище, и потопяки се в творческата атмосфера и живота в социалното заведение, да станат част от екипа.

ДЦДУ „Дъга” ще бъде  домакин на провежданите занимания. За целта екипът е приготвил много интересни материали и е готов да предлага различни идеи и техники за изработване на арт идеи от полимерна глина, квилинг, декупаж, оригами и много други.

От своя страна социалните работници от ЦОП „Зора” предлагат да се сформира група от родители на деца с проблеми, които да споделят опит и наблюдения, свързани със специфичните потребности на децата, както и предложат идеи за разрешаването им.

Първото занятие е предвидено за 07.02.2013 в удобно за всички време – 10:30 часа.