Начало Общество Новината на ПИА за бейби бума стана национален хит

Новината на ПИА за бейби бума стана национален хит

СПОДЕЛИ

0,,1431610_4,00Неочаквана национална популярност доби новината за увеличената раждаемост в общината ни от началото на годината, която ПИА пусна на 19 септември. В следващите няколко дни десетки сайтове цитираха и интерпретираха по темата, като в мрежата се появиха и „бомбастични“ заглавия от сорта на „Община Панагюрище пред фалит заради бейби бум“. Заинтригувана от благата вест, дори БНТ направи репортаж.

Темата не остана неподмината и от известният с цветистия си и пиперлив език д-р Тони Филипов, който в поредицата си „Из делниците на един луд“ разсъждава над причините за бейби бума:

„Бейби бум изчерпа помощите за новородени в Панагюрище”, пише „Сега”. Лани общината подпомогнала 93 новородени. А тая година само до август били 100. Много интересно. Да кажеш, че държавата се е оправила и затова раждаемостта е дръпнала, ще бъде рисковано. Явно има някаква локална причина. Преди време една ученка разправяше как при развития социализъм в едно казанлъшко село се явила висока раждаемост. Чак учени от ООН дошли да изследват бума. Проучвали вода, храна, въздух…к’во ли не. Накрая се разбрало, че било заради неохраняван прелез до селото. Всяка сутрин в 5 часа бързият влак минавал и надувал свирката и будел селяните. И те веднъж събудени, какво да правят… И тогава другарите в ЦК на БКП се събрали, обсъдили и издали постановление всичката пара да се пусне в свирките…“

 

1 КОМЕНТАР