Начало Общество Облачно и дъждовно, започва захлаждане

Облачно и дъждовно, започва захлаждане

СПОДЕЛИ

Денят ще започне с превалявания в Северозападна България и слаб вятър, който в Източна България ще е до умерен от юг. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През деня ще е облачно. Преди обяд на Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще е значителна и на много места там ще превалява дъжд. Съществени ще са количествата в северозападните райони от страната, където привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. На изток ще преобладава слънчево време, все още ще духа до умерен южен вятър и температурите там ще останат по-високи. Максималните температури ще са от 16° – 18° в западните райони от страната до 25° – 27° на изток.

В София минималната ще е 11, а максималната – 18 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Западна България – предимно значителна и на много места там ще има валежи от дъжд. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, привечер с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.