Начало Общество Облачно с гръмотевични бури на места ще е днес

Облачно с гръмотевични бури на места ще е днес

СПОДЕЛИ

Облачно с гръмотевични бури на места ще е времето днес. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Жълт код е обявен за София-област, София-град и областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. 

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще са около 17, а на 2000 метра около 11 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд по-често значителна облачност. На отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23 градуса, а сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 18 градуса.

През следващите дни до края на тази и през първата половина от новата седмица, въздушната маса над страната ще остане неустойчива. През нощта срещу петък валежите в Западна България ще продължат, ще са по-интензивни през първата половина от нощта. В петък, с усилване на вятъра от запад-северозапад, температурите ще се понижават.