Начало Избори Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на...

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

СПОДЕЛИ

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за организиране и провеждане на насрочените на 09 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители в 13-ти МИР – Пазарджик, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова издаде заповед, с която насрочи консултации между политическите партии и коалиции.

Консултациите ще се проведат на 14 април 2024 г. /неделя/, от 11,00 часа, в  Приемна зала на Областна администрация Пазарджик, ет. 1. Те са публични и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Областна администрация Пазарджик.

Поканени за участие в консултациите са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции – Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“, Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ и ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях следва да представят до 10,30 часа на 14 април 2024 г. (неделя), в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Заповедта на Областния управител е публикувана на официалната страница на Областна администрация Пазарджик.