Начало Препоръчани Оборище и Гранит Владая си разделиха по точка в Панагюрище

Оборище и Гранит Владая си разделиха по точка в Панагюрище

СПОДЕЛИ

С минута мълчание бе почетена паметта на трагично загиналия  Илиян Куков

При резултат 1:1 завърши днешната среща между Оборище Панагюрище и Гранит Владая. Мачът се игра на „Орчо Войвода“ и започна с минута мълчание в памет на трагично загиналия вчера юноша на клуба Илиян Куков. На стадиона бе и майката на момчето.

През целия мач Оборище доминираше на терена, но „войводите“ отново пропуснаха много положения. През първата част Даниел Васев излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай страничната греда. Георги Кременлиев и Георги Нетов също пропуснаха по няколко положения. През второто полувреме Оборище продължи натиска си и в 58-та минута Васил Тачев вкара с глава след центриране от корнер.

Гостите успяха да създадат само едно положение, но при нелепа ситуация защитник на Оборище върна топката на вратаря, топката тупна пред него, а нападател на Гранит се възползва и вкара на празна врата.

Въпреки това футболистите на Оборище търсеха победата до края на срещата. Чисти положения изпуснаха на два пъти Георги Божилов, Мариян Наплатанов и Георги Нетов. Най-фрапантният пропуск беше на Иван Великов, който стреля от вратарското поле и не уцели.

„Моите момчета се стараха, доминираха изцяло в мача, противникът не ни затрудни. Създадохме доста чисти положения, които не съумяхме да реализираме, за което вината е наша, тъй като и в предишния, и в този мач пропускаме чисти голови положения. Няма да коментирам голът на гостите, няма да упреквам и нашия вратар, такива грешки, колкото и да са неприятни, се случват във футбола, но няма да правим драма. Гостите трябва да са щастливи, че си тръгват с едната точка, защото реално можеха да загубят с поне 3:0. Нашата цел е да изградим и доразвием нашия млад отбор в спокойна среда, без да драматизираме и създаваме излишно напрежение. Отборът ни показва много приятен футбол, всички се стараят и победите ще дойдат. Надявам се това да се случи още следващата седмица в Левски Чепинци в София.“ – коментира старши треньорът на Оборище Кириякос Георгиу след края на мача.