Начало Препоръчани Панагюрище приема турнира за Купата на България по баскет

Панагюрище приема турнира за Купата на България по баскет

СПОДЕЛИ

Панагюрище ще приеме Финалната осмица на efbet Купа на България. Мачовете ще се играят от 11 до 15 март в зала „Арена Асарел“.

Първоначално кандидатури за домакинство подадоха само Рилски спортист с Арена Самоков и Балкан с Арена Ботевград.

Реклама

При отварянето на офертите на двата клуба обаче стана ясно, че те не отговарят на всички условия, поставени от БФБ в Правилата за провеждане на Купа България и в частност не предлагат поемане на съдийските разноски.

В Правилата за провеждане на надпреварата е записано: „10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:
– разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;
– наем зала и обслужващ персонал;
– съдийските разноски.

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери:

– за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.“

Това стана причина срокът за кандидатстване за домакинство на интригуващия турнир да бъде удължен.

С медиаторството на мениджъра на Спартак (Пл) Богдан Петков компанията от Панагюрище Бояна Девелоперс бързо реагира и предостави оферта, която отговаря на всички изисквания на БФБаскетбол за домакинство на състезанието.

Така за втори път след 2019 г. Арена Асарел в Панагюрище ще приеме финал на турнира efbet Купа на България. Преди три години Левски Лукойл победи Берое в мача за купата, проведен в спортното съоръжение. Този път обаче мачовете ще се проведат без публика, поради ограниченията, наложени от епидемичната обстановка.

Спортна зала АРЕНА АСАРЕЛ в град Панагюрище е едно от най-модерните спортни съоръжения в България. Тя отговаря на всички изисквания на международните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за провеждане на Световни, Европейски първенства, Купи и Турнири от най-висок ранг.

Жребият отредни в четвъртфиналите на efbet Купа на България през 2021 г. да спорят:

Рилски спортист – Академик Пловдив

Левски Лукойл – Спартак Плевен

Берое – Ямбол

Балкан – Черноморец

Мачовете са на 11 и 12 март.

За полуфиналите на 13 март разпределението е следното:

Рилски спортист / Академик Пловдив – Балкан / Черноморец

Левски Лукойл / Спартак Плевен – Берое / Ямбол.

Носителят на efbet Купа на България за 2021 г. ще бъде определен на 15 март.