Начало Препоръчани Оборище изпадна обратно в аматьорския футбол

Оборище изпадна обратно в аматьорския футбол

СПОДЕЛИ

Оборище(Панагюрище) изпадна обратно в аматьорския футбол след драматична загуба с 1:3 в Радомир.

Срещата от последния кръг във Втора лига имаше две лица. Заради големия залог на мача през първата част двата отбора заложиха на сигурна игра и не предпочитаха да рискуват.

Оборище се нуждаеше от задължителен гол и успя да го постигне в средата на втората част. В 67-та минута Тодор Чаворски откри резултата в полза на „войводите” и постави до стената радомирци, които вече се нуждаеха само от победа за да оцелеят в групата.

Славата се вдигна на щурм и успя да направи пълен обрат само в рамките на 4 минути. В 77-та минута Ивайло Стоянов вкара изравнителен гол, а в 81-та Георги Иванов направи 2:1 за домакините. Изправени пред угрозата на изпадането в последните минути панагюрци заиграха отвъд ръба на хазарта в търсене на жадуван изравнителен гол. Попадение в 88-та минута падна, но в тяхната врата, след като домакините наказаха една грешка в отбраната на Оборище.

Така след 3:1 в своя полза Струмска слава запази мястото си при професионалистите, а тимът от Панагюрище се завръща обратно в Трета лига след 3-годишно прекъсване.

Източник: http://pazardjik.marica.bg