Начало Култура Комедия без думи провокира панагюрската публика на 28 май

Комедия без думи провокира панагюрската публика на 28 май

СПОДЕЛИ

Световноизвестният мим Герасим Дишлиев- Геро представя новия си спектакъл „ Не на мястото си“

Комедията ще се играе в Панагюрище на 28 май от 19:00 часа в Народно читалище „Виделина-1865“.

Жанр: Комедия
Декор: Микрофон и стол
Публика: Абсолютно всички
Продължителност: 59 минути (може би малко повече)
Нещо сигурно: Единствен той от присъстващите няма да се смее
Героят: Той, мъж на средна възраст (може повече, може по-малко)

ВЪВЕДЕНИЕ
Нека вземем един човек – тип обикновен.
Да речем, че го извадим от контекста на ежедневието му и го сложим на сцената. Нека прибавим няколко грама безсмислени истории или го потопим в странни ситуации – разбира се, не по волята му. И ето че Той веднага ще се почувства не на място.

ЖЕЛАНИЕТО
Ето един спектакъл, който създадох в най-трудната година от моя живот. И именно поради тази причина си казах, че точно този спектакъл трябва да разсмива. Нищо повече. Да няма засукани философски запитвания, нито екзистенциални търсения. Да не причинява главоболие. Просто да разсмива.
В многобройните си пътувания – от Аржентина до Чехия, от Панама до Южна Корея, на атлантическия бряг на Африка или из островите в Индийския океан – винаги съм се вглеждал в очите на зрителите. И винаги съм долавял едно и също: пречистваща нужда от смях. Оттук и желанието да създам спектакъл, който разсмива всички, навсякъде.
Сюжетът, предложен от собствения ми, живот, се оказа итересен. Героят ми – тоест аз, сега и тук – се намира винаги на неподходящо място. Никак не е лесно да се надсмиваш над себе си, нали? А дали се смеем на едни и същи неща? Смехът навсякъде ли е един и същ…?
Моят личен отговор е Да! Стига да не се вземаме на сериозно, стига да не усложняваме ситуациите, стига отново да се върнем в детството. Тогава всички и навсякъде ще се смеят. Над кого ще се надсмиват ли? Може би над мен, а може би над самите себе си. Смях в залата.