Начало Препоръчани Оборище изпуснали 20 бона за оставане

Оборище изпуснали 20 бона за оставане

897
0
СПОДЕЛИ

Източник: https://pazardjik.marica.bg

20 000 лева е била отборната премия на футболисти и треньори от ФК Оборище за съдбоносния мач в Радомир срещу Струмска слава.

Както е известно 20 минути преди края на въпросната среща „войводите” водеха с 0:1 и се виждаха в състава на Втора лига преди да се случи обрата на домакините в рамките на 240 секунди. От щаба на Оборище били сигурни в успеха на своите и дори изтеглили необходимата сумата за премия „оставане” предварително.

Още след мача бяхме готови да раздадем на калпак по 1000 лева на всички. Ведомостта беше изготвена и оставаше да се положат само подписите, но това е футбола, споделиха от щаба на „войводите”.

Футболисти и треньори вече са си събрали багажа от стадиона и квартирите в Панагюрище. В следващите дни УС на клуба ще трябва да се събере за да направи анализ на случилото се и да изготви план по какъв начин ще продължи напред ФК Оборище.

Със сигурност на „Орчо войвода” ще правят отбор от нулата – като се започне от треньора и се стигне до последната резерва в тима. Тепърва ще се решава и съдбата на Оборище-2, който се състезава в Пазарджишката „А” ОФГ.

През последните 8 години бавно и методично ФК Оборище вървеше по възходяща права. Тимът най-напред влезе в Трета лига през лятото на 2011-та, а 4 години по-късно се пребори и за промоция в „Б“ група. Сега тимът прави една крачка назад и само времето ще покаже дали тя ще бъде подготовка за скок напред или клубът ще избере вегитиране в Трета лига