Начало Препоръчани Оборище обърна Чавдар в инфарктен мач

Оборище обърна Чавдар в инфарктен мач

СПОДЕЛИ

Оборище направи изключително силен мач и обърна Чавдар в Етрополе.

Домакините имаха късмета да поведат с 2-0 в 37-та с гол на Мартин Милков и 45-та минута с гол на Николай Ботев. За отбелязване е,  че нашите момчета преди тези два гола изпуснаха 3 чисти положения,  като претендираха и за незачетен гол.

През второто полувреме възпитаниците на Кириякос Георгиу сътвориха истинско чудо.

Оборище се върна на терена с още по-голямо желание и агресия и за 3 минути успя да изравни с голове на Георги Божилов в 53-тата, след асистенция на Стенислав Георгиев и в 55-та минута, след хладнокръвен удар на Георги Нетов. Васил Тачев създаде две положения, но вратарят на домакините се намеси, преди топката да мине гол-линията. Георги Нетов и Георги Божилов също можеха да отбележат.

Домакините удариха греда в 54-тата минута. В 78-та минута Даниел Васев, след индивидуален пробив , проникна в наказателното поле, финтира защитник и нанесен силен удар, който се укроти в мрежата на противника.
До края на мача минутите минаваха трудно, домакините се опитваха да изравнят, но „Войводите“ се браниха успешно и то с човек по-малко, след като Даниел Васев получи втори жълт картон.

Това е 5-та поредна победа за момчета на Кириякос Георгиу. Отборът събра 57 точки и се качи на 5-то място с 2 точки повече от Балкан Ботевград.

В последния кръг Оборище приема Пирин Гоце Делчев на стадион „Орчо Войвода“, където надеждите са да завърши успешния сезон с победа и да се утвърди на 5-тото място.