Начало Препоръчани Оборище загуби гостуването си на Кюстендил

Оборище загуби гостуването си на Кюстендил

СПОДЕЛИ

Оборище Панагюрище гостува на едноимения отбор от град Кюстендил. Мачът се изигра на стадион „Огоста“ при тежък терен и при закрити врата заради решение на РЗИ.

Срещата започна много силно за нашия отбор, който до 30-та минута владееше изцяло инициативата и изпусна три чисти положения с Георги Нетов, Георги Георгиев – гайдата и Васил Тачев.

В 25-та минута мачът се изнерви, след като не бе отсъдена дузпа при нарушение срещу Васил Тачев в наказателното поле. За сметка на това 5 минути по-късно главният съдия отсъди много спорна дузпа за домакините, с която те поведоха в резултата. Това изнерви гостите и ги разкоцентрира.

През второто полувреме домакините съумяха да отбележат втори гол в 50-та минута, след груба грешка в защитата на Оборище. 10 минути по-късно главният съдия отсъди дузпа за Оборище при нарушение срещу Васил Тачев. Георги Нетов реализира дузпата и даде надежда за изравняване.

Последваха атаки от гостите, но домакините съумяха да отбележат още две попадения с голяма доза късмет, като при последния гол след изпълнение на ъглов удар топката се спря в голяма дупка пълна с вода във вратарското поле и обърка защитата на Оборище.

Така Оборище загуби с 4-1 гостуването и остана на 5-та позиция със събрани 26 точки от 8 победи, 2 равенства и 3 загуби, като се намира на 3 точки от второто място. В следващия 14-ти кръг Оборище приема Ботев Ихтиман на Орчо Войвода от 16:00 ч.

Снимка: Архив