Начало Спорт „Оборище“ загуби от „Банско“ с 2-1

„Оборище“ загуби от „Банско“ с 2-1

22
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

obor

Тимът на „Оборище“ загуби днешното си гостуване на „Банско“ с 2-1. Мачът бе част от двадесетия кръг на „Б“ група.

През първото полувреме двата тима играха равностойно. Футболистът на „Оборище“  Иван Иванов бе наказан с жълт картон. Георги Нетов пропусна да вкара за „войводите“ и първото полувреме завърши 0-0.

След почивката на мястото на получилия контузия Петър Альошев влезе Христо Стамов. Резултатът бе открит за Банско от пряк свободен удар. С жълт картон бе наказан капитана на „Оборище“ Никола Иванов – Шейха. Мурад Ибраим пропусна да изравни резултата, след като стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата на домакините. Минути след това Танчо Калпаков направи втората смяна в тима – Антонио Цанков влезе на мястото на Илиан Христов. При последната смяна в тима на „Оборище“ Георги Нетов напусна играта и на неговата позиция влезе Димитър Димитров. Поредният жълт картон за нашите момчета бе за Христо Стамов. Последва второ попадение във вратата на гостите. Почетното попадение за панагюрци бе дело на капитанът Никола Иванов – Шейха. В края на мача Калоян Цветков направи опит да изравни резултата, но ударът му бе спасен от вратаря на „Банско“.

Въпреки загубата „Оборище“ запази четвъртата позиция във временното класиране.

В останалите срещи от XX кръг на „Б“ група „Дунав“ надви „Поморие с 1:0, „Спартак“ (Плевен) загуби от „Литекс II“ с 1:2, „Добруджа“ и „Ботев“ (Гълъбово) завършиха с равенство 1:1, „Пирин“ (Разлог) победи „Созопол“ с 1:0, „Локомотив“ (Мездра) и „Локомотив“ (Горна Оряховица) завършиха с равенство 1:1 и „Верея“ (Стара Загора) и „Нефтохимик“ не успяха да се надиграят и завършиха 0:0.