Начало Спорт „Оборище“ загуби с 5:0 първата си контрола

„Оборище“ загуби с 5:0 първата си контрола

23
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

oborishte
Снимка: Спаска Костуркова

Загуба с 5:0 записаха в първата си контрола играчите на “Оборище”. На стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна днес възпитаниците на Танчо Калпаков загубиха от “Ботев” Пловдив.

За “Оборище” стартираха: Филип Димитров, Николай Парнаров, Борислав Сандев , Георги Георгиев , Калвин Брукс, Свилен Щерев, Никола Иванов/к/ , Ели Маркес, Антонио Цанков, Васил Тачев, Петър Челебиев

„Жълто-черните“ излязоха напред в резултата още преди да са изминали и 30 секунди от началото на мача. След като изпълниха началния удар в мача футболистите на Оборище допуснаха грешка в разиграването на топката. От нея се възползва Иван Стоянов, който пресече пас в защитата на противника и изскочи сам срещу вратаря. След като успя да го преoдолее Стоянов върна към Даниел Кутев, който с левия крак реализира първия гол в срещата.

В 14-тата минута точен удар на футболист на „Оборище“ попадна право в ръцете на вратаря на „канарчетата“.

В 30-тата минута бразилецът Жоало Паоло реализира прецизен шут от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата на „Оборище“.

10 минути по-късно Иван Стоянов прави преднината на „Ботев“ класическа 3:0 след отлично изработен гол.

През втората част Танчо Калпаков заложи на следните футболисти: Филип Димитров,Христо Стамов,Петър Альошев,Ангел Парпулов,Тейлър Салубур,Християн Василев,Владимир Айтов, Христо Кирев,Атанас Куманов,Илиан Христов

През 58-тата минута вратарят Филип Димитров, който дойде в „Оборище” от „Септември“(Симитли) спаси опасен удар на Серкан Юсеин от границата на наказателното поле.

В 69-тата минута отборът на „Оборище“ си отбеляза автогол, след като Петър Альошев остро засече в собствената си врата центриране отдясно на играча на „жълто-черните“  Цветомир Панов.

10 минути преди края на редовното време Наско Милев оформи крайния резултат в срещата 5:0, след като се разписа с удар по тревата в долния десен ъгъл от около 10 метра.

Следващата контрола на „Оборище“ ще бъде в събота, 2 юли. Тогава  възпитаниците на Танчо Калпаков ще премерят сили срещу „Ботев“ (Гълъбово).