Начало Препоръчани Оборище с победа 0:1 над Септември (Симитли)

Оборище с победа 0:1 над Септември (Симитли)

СПОДЕЛИ

Оборище записа победа 0:1 като гост на Септември (Симитли) в мач от четвъртия кръг на Група „Б“ на Югозападната Трета лига.

В герой за „Войводите“ се превърна Никола Лалев, който отбеляза единственото попадение в 24-ата минута.

Оборище завърши мачът с 10 души на терена, тъй като в добавеното време Мирослав Делков бе изгонен от главния съдия.

Домакините бяха по-активни през по-голямата част от срещата, но така и не успяха да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на Стилиян Георгиев. Това е първа загуба за Септември, след като преди това надделя над Рилски спортист (2:0) и завърши наравно с Гранит (1:1).

Оборище пък записа трети успех от началото на сезона, като единственото поражение дотук дойде от дублиращия отбор на Левски във втория кръг.

„Много съм доволен от резултата. Що се касае до играта, имахме много проблеми през седмицата. Имахме много отсъстващи, но нямаше възможност да отложим мача. Дойдохме, старахме се, създадохме чисти ситуации, каквито нямаше нашият противник. Във футбола се гледат победите и головете. Играта ще я забравим и ще запомним успеха. Това е част от футбола. Съобразяваме се с разделението на две групи. Играем срещу който трябва. Притеснява ме, че разделението можеше да бъде направено по друг начин. Да няма такива дълги пътувания и да се спестят пари от лагери и пътувания. В аматьорския футбол има отбори, които не могат да си позволят големи разходи. Имаме двама играчи, които дойдоха от нощна смяна. Това касае отбори от Трета лига. Нашият отбор е съставен от предимно млади момчета – така работим последните две години.“ – коментира старши -треньорът на Оборище Кириякос Георгиу.

Снимки: Sportal