Начало Спорт „Оборище“ започва подготовка на 20 юни

„Оборище“ започва подготовка на 20 юни

23
0
СПОДЕЛИ
restorant

oborishte

Старши треньорът на ФК“Оборище“ Танчо Калпаков обяви датата за начало на подготовката за сезон 2016/2017 на Втора професионална лига, както вече ще се нарича бившата „Б“ професионална група, съобщиха от клуба.

Футболистите на „Оборище“ ще проведат първа тренировка на 20 юни от 18.00 часа на стадион „Орчо войвода“.

Вече са договорени контроли с отборите на „Витоша“ (Бистрица) , „Ботев“ (Гълъбово) ,“Ботев“ (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив). Водят се преговори за контрола с отбора на „Пирин“ (Благоевград) по време на подготвителния лагер от 14 до 23 юли , който ще се проведе в град Банско.

През сезон 2016/2017 в първенството на Втора професионална лига ще участват 16 отбора , които ще изиграят помежду си по два мача на разменено гостуване в общо 30 кръга.

Първенството стартира на 30 юли , като окончателният състав на отборите от групата все още не е известен. Също така , все още не e ясно , дали ще има промяна в правилото за броя на младите футболисти на възраст до 23 години , с които всеки отбор е длъжен да започва мачовете.Повече яснота по тези въпроси ще има след заседанието на ИК на БФС на 15 юни.