Начало Общество Обръщение от Местна коалиция СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, (БЗНС)

Обръщение от Местна коалиция СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, (БЗНС)

СПОДЕЛИ

Уважаеми жители на община Панагюрище!

Ако можехме, бихме стиснали ръката на тези 1051 човека, които гласуваха за Местна коалиция СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, (БЗНС). Заедно постигнахме 13.80% и висок преференциален вот в листата. Без нито един купен или контролиран глас.

Много от тези гласове са дошли с признателност, други с уважение, някои със симпатия, но  без пари и зависимости. Затова трябва да благодарим за безкористната подкрепа за листа, за която предварително е ясно, че няма да е сред най-големите победители. Нито един глас не е отишъл напразно. Имаме трима общински съветници. Със сигурност има разочаровани, но политиката има правила и логика. Е, не винаги.

Важно е Общинският съвет да е цветен, да взима принципни решения, да има конструктивни критики и сблъсъци, да работи за най-доброто в общината ни, а следствието – хората да се чувстват ценени и защитени.

Трябва да държим на ценности като морал, почтеност, загриженост, професионализъм, спазено обещание. Това не са просто понятия.

Трябва да сме откровени. Трябва да изискваме. Да сме граждани с позиция, които да поставят проблеми, въпроси и предложения пред хората, които са избрали да ги управляват. Защото тук живеем, работим, създаваме и творим!

Часовникът на новите четири години вече цъка в очакване да се разрешат проблемите.  Очакваме от гражданите да си върнат активната позиция на участник в обществените дебати. Тези избори за пореден път показаха, че добрите резултати идват като следствие от постигнатото и само след гражданска консолидация.

Ценим всеки един подаден глас на хората, които ни подкрепиха. Мотивират ни и  хората, които се отдръпнаха разочаровани.                                                                                                                                               Благодарим!