Начало Култура „Обратно към Корените“ с WakeЪп! България

„Обратно към Корените“ с WakeЪп! България

44
0
СПОДЕЛИ

1017200_581480758540237_72871812_n

Чували ли сте за WakeЪп! България? Ако не сте, сега е времето да научите и да побързате. Защото съвсем скоро WakeЪп! България ще събере приятели от цялата страна и чужбина на шестия си фестивал „Обратно към Корените“. 

WakeЪп! България е сдружение създадено, за да съществува заради Вас – будните хора, казват създателите. Организацията се появява от нуждата да съществува, защото по един или друг начин трябва да се започне промяната в заспалото ни съзнание, допълват те. Членовете на сдружението вярват, че промяната ще се прояви, когато всички ние се провокираме да бъдем позитивни и градивни, и заедно да бъдем живият пример за подрастващите, които са бъдещето на България и света.

„Семенцето, което посяхме през 2011 г. – споделят още създателите – вече е жив организъм и, за да съществува дълго, както всяка истинска традиция, ние сме заложили не на бързо израстване, а на дълбоко вкореняване. Това е и темата на шестия тазгодишен фестивал в 4-годишната ни история“.

Приказният фест ще се състои през най-дългите дни на годината от 20 до 22 юни – лятното слънцестоене. Мястото е магическата борова гора над град Куклен, по пътя за манастира „Св.Св. Козма и Дамян“ в Родопа планина, на 15 километра от град Пловдив.

Там ще Ви очакват 60 часа нонстоп музика, 130 артисти, 3 сцени, 20 стила.

Въпреки разнообразната музикална програма (която включва всичко от Булгара до Милените, хип-хоп, D&B, реге, ска, етно фюжън), вниманието на събитието е насочено главно към българските традиции в бита и културата.

Другата главна цел е запознаването с иновативни гледни точки за алтернативния и целесъобразен начин на живот, представени от хора, споделящи личния си опит в множество сфери.

Приказната обстановка в боровата гора ще се допълва от десетки работилници, традиционни занаяти, арт ателиета, детска градина, горски цирк, семинари, конна езда, кино, театър, екстремни спортове и много други, които допълват пъзела от емоции и приключения за гостите на фестивала.

Билети на място в деня: 40 лв.
21.06. (събота) – втори ден: 30 лв.
семейни билети (на място)– 50 лв./ за двама родители с дете до 14 г.
за хора в неравностойно положение + 2 придружители – вход свободен
неделя 22.06. (след изгрева) – вход свободен – 24 часа програма

Повече информация за билетите може да намерите тук.

Разгледайте галерията от снимки на нашия приятел Милен Мулешков, който заедно с други панагюрци е споделил и преживял чудесни емоции от миналогодишния фестивал. Благодарим ти, Милене! 

За да усетите духа на събитието може да видите и видео от миналогодишния фестивал наречен „Празникът на Слънцето“.

https://www.youtube.com/watch?v=qM23Ufa2uJI#t=63