Начало Общество Образователен семинар се проведе в Панагюрище

Образователен семинар се проведе в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Координационната група за учене през целия живот за област Пазарджик се събра на обучителен семинар в Панагюрище, писа pazardjik.marica.

Участваха представители на Регионалното управление на образованието, Областната администрация, община Панагюрище, работодателски организации, директори на професионални гимназии и на културни институции от областта. Представени бяха данни за състоянието на сектора за учене на възрастни в Пазарджишка област. Те предизвикаха интересна и задълбочена дискусия. Всички участници се обединиха около становището, че предстои много сериозна работа и мобилизиране на общите усилия на всички заинтересовани страни.

Участниците в обучителния семинар посетиха Историческия музей в Панагюрище, където се провеждат летни практики за деца и родители. Интересът към тях ежегодно се повишава, уверяват от културната институция. Домакин в музея беше неговият директор доц. д-р Атанас Шопов. Той припомни, че да се учиш на национално самочувствие също е част от ученето през целия живот.