Начало Общество Община Стрелча е в пълна готовност за зимния сезон

Община Стрелча е в пълна готовност за зимния сезон

СПОДЕЛИ

Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев спази законовите срокове и сключи договор за зимно поддържане на 31.10.2012г. През сезон 2012/2013-та година „ЕКО-ХИДРО-90” ООД ще има ангажимент да поддържа уличната мрежа в населените места на община Стрелча /гр. Стрелча, с.Дюлево, с.Смилец,, с.Блатница,с.Свобода/, общинската пътна мрежа на община Стрелча и участъците от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Стрелча.

Съгласно договора за изпълнение на дейностите „Еко-Хидро-90” ООД ще използва специализирана техника- снегорини и пясъкоразпръсквачи. Срокът за  изпълнение на договора  е до 30.04.2012г.. При продължаване на снеговалежите обаче, той ще бъде удължен до подобряване на меттеорологичната обстановка. Общата стойност на договора не може да надвишава 65 хил.лв. без ДДС. Плащането до договора ще се извършва за реално извършена работа, отчетена с фактура и протокол за извършената работа.

Изготвен е и оперативен план с разпределение на пътищата и улиците по райони, както и на снегопочистващата и опесъчаваща техника, с водачи и възможностите за своевременното им оповестяване.

Общата дължина на общинската пътна мрежа е около 15.8 км. Общинската пътна мрежа на територията на община Стрелча, която е предмет на зимно поддържане  е както следва:

  1. Път Панагюрище- Стрелча , Стрелча – Пазарджик /до отсечката със с. Росен/, с обща дължина 11.200 km.
  2. с.Смилец- с.Свобода с дължина 4 км.

с.Дюлево- Дюлево, ЖП спирка Дюлево 0.600 км