Начало Общество Общината награди най-активните участници в инициативата “Заедно за чисто и красиво Панагюрище”

Общината награди най-активните участници в инициативата “Заедно за чисто и красиво Панагюрище”

СПОДЕЛИ

На 20 април 2013 (събота) от 11:00 часа, на централния площад в Панагюрище,   общинското ръководство награди най-активните организации, фирми и доброволци, участвали в инициативата “Заедно за чисто и красиво Панагюрище”, посветена на  Деня на земята – 22 април и Националната кампания на бТВ «Да изчистим България за един ден».

Ръководителят на инициативата Георги Павлов, заместник-кмет “Стопански дейности” на община Панагюрище, поздрави всички присъстващи и благодари за проявената активност от страна на жителите на общината. Той отбеляза, че ръководството на община Панагюрище подкрепя Националната кампания «Да изчистим България за един ден», защото вярва, че тя може да бъде успешна. Като доказателство за това, Павлов посочи резултатите от инициативата “Заедно за чисто и красиво Панагюрище”, която е с дългосрочна цел – да се промени отношението на жителите на общината към градската среда и природата, да формира гражданска позиция по проблема, да провокира съзнание и всеки да покаже, че може да се грижи за собствената си община.

Представители на училищата в Панагюрище разказаха по какъв начин са се включили в кампанията. Деца от Обединен детски комплекс – Панагюрище представиха своята инициатива за реализиране на проект за защита на животински и растителни видове, характерни за региона.

Награда за най-добре почистено и озеленено междублоково пространство получиха жителите от бл.11 и бл.12 на жилищен комплекс Оптикоелектрон-І. За най-чисто и подредено тротоарно и дворно място бяха отличени семейство Николина и Симеон Чопаринови и семейство Катерина и Тодор Велеви.

Награди за нови зелени градинки или обновени стари площи в училищата и детските градини получиха колективите на СОУ “Нешо Бончев”, Професионална гимназия по информационни технологии, мениджмънт и туризъм, основните училища “20-ти април” и “Проф. Марин Дринов” в Панагюрище, ОУ “Отец Паисий” (село Попинци), ОУ “Свещ. Недельо Иванов” (село Поибрене) и всички детски заведения на територията на общината.

Социалните институции Дневен център за деца с увреждания “Дъга”, Дневен център за възрастни хора с увреждания “Св.Св. Козма и Дамян”, Център за настаняване от семеен тип за деца “Павел Бобеков” и Център за обществена подкрепа “Зора”, които се включиха активно в кампанията, също получиха награди.

Отличени бяха културните институции в Панагюрище – Градска библиотека “Стоян Дринов”, Театър Дом-паметник и Исторически музей. “Астроида” ООД получи награда за това, че е първата фирма на територията на общината, включила се в кампанията “Заедно за чисто и красиво Панагюрище”.

Жителите на осемте населените места на общината получиха награди за почистване и озеленяване на родните си места. Отличени бяха и най-младите участници – членовете на БМЧК и Общински младежки парламент – Панагюрище, както и Туристическо дружество “Бунай” и Дружеството за алтернативен туризъм, БЧК, Женско Дружество “Райна Княгиня” и Сдружение на предприемачите.Наградите, подсигурени от Община Панагюрище – смарагдови, кълбовидни туи и цветни насаждения.

Специален гост на събитието беше певицата Нели Петкова, която не за първи път гостува на Панагюрище и радва своите почитатели.