Начало Коментари Хандбалистките ни на точка след Хасково преди зоналния финал

Хандбалистките ни на точка след Хасково преди зоналния финал

СПОДЕЛИ

Два поредни уикенда се проведоха турнирите за Купа България по хандбал.

На 13 и 14 април в Габрово 15 годишните девойки се класираха на 5 място, а на 19 и 20 април във В.Търново 19- годишните девойки на 6 място.
На 21 април Панагюрище бе домакин на големия турнир по хандбал за 17г девойки, където се срещнаха отборите от двете групи на зоналното първенство.Нашите момичета изиграха две срещи срещу силните отбори на Хасково и Сливница.В първата среща отборът на Хасково не оказа очакваната съпротива и бе наказан от панагюрки с разгромяващ резултат 25:10. Втората среща срещу добре подготвения отбор на Сливница се превърна в истинска битка. При три гола аванс за нашия отбор,на полувремето 14:11, настъпи отпускане на панагюрки през второто полувреме .Изравняване на резултата, повеждане на единия и другия отбор, равен резултат една минута преди края и победен гол за панагюрки в последната минута. Мачът завърши с при резултат 24:23.С тези важни победи Панагюрище остава на една точка след Хасково в класирането преди зоналния финал,който ще се играе на 1май в гр.Хасково.

Ето и класирането:
1.Хасково 13т.
2.Панагюрище 12т.
3.Сливница 11т
4.Пловдив
5.Гълъбово
На зоналния финал ще участват първите четири отбора
За отбора на панагюрище се състезаваха: Йорданка Тодорова,Екатерина Табанджова,Тотка Дойкинова,Ангелина Симеонова,Мария Савлекова,Генка Врагова,Галя Иванова,Нелина Маслева,Теодора Куртева,Ива Караджова,Наташа Струнджева.
На 24 април в Хасково играят 12 г. момичета , от 27 до 30 април в гр. Нови Пазар на Държавния финал ще мерят сили 19годишните девойки,където нашият отбор е в изключително тежка група с домакините и най-силният отбор в България -Велико Търново
Ръководството на ХК Панагюрище изказва благодарност на Асоциацията на спортните клубове за финансовота субсидия,без която е невъзможно участието на отборите .