Начало Общество Младежкият парламент се включи в инициативата “Часът на Земята 2013”

Младежкият парламент се включи в инициативата “Часът на Земята 2013”

СПОДЕЛИ

Общински младежки парламент – Панагюрище се включи със своя инициатива в подкрепа на “Часът на Земята 2013” на 23 март 2013 година , а учениците от Средно общообразователно училище “Нешо Бончев”, гр.Панагюрище  ги подкрепиха изцяло на принципа “Аз правя, ти действаш”.

Младите и отговорни хора на община Панагюрище   бяха на площад “20-ти април” в събота точно в 20:30 часа. Там всички заедно запалиха свещи в знак на съпричастност към Глобалната инициатива “Часът на Земята 2013”, която тази година се провежда под мотото “Аз правя, ти действаш”.

Инициативата на младежкия парламент е част от общата програма на общината, с която Панагюрище за поредна година се включва в “Часът на Земята”. В подкрепа на Глобалната инициатива, общинското ръководство взе решение на 23 март 2013 година, от 20.30 до 21.30 часа в Панагюрище да  угасне уличното осветление в централната градска част, както и на площадите “20 април”, “Райна Княгиня” и “Цар Освободител”. Общината призовава и всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят към “Часът на Земята 2013”, като изгасят осветлението в сградите, офисите и домовете си. Целта е да покажем, че макар и с този малък жест всеки е в състояние да промени света, в който живеем.