Начало Общество Община Панагюрище съдейства на гражданите за решаване на проблеми, възникнали при реализиране...

Община Панагюрище съдейства на гражданите за решаване на проблеми, възникнали при реализиране на ВиК проекта

СПОДЕЛИ

10529678_4352375425111_916352653_nНа 2 юни тази година при извършване на строително монтажни работи по проект “Интегриран инвестиционен проект във ВиК сектора за гр. Панагюрище, община Панагюрище”, в квартал Драгулин възникна авария, при която бе прекъснато електрозахранването. В резултат на това на десетки домакинства електроуредите са били повредени. Както първа ПИА информира, от EVN тогава призоваха гражданите да подават жалби в местния клон на компанията, за възстановяване на щетите. Един месец по-късно с писма до жалбоподателите от дружеството отказват да възстановят нанесените щети.

Във връзка с постъпилите заявления от граждани до ЕVN, въпреки че не е страна по случая, Община Панагюрище е инициирала провеждането на среща между служители на ЕVN и на фирмата изпълнител по проекта. В хода на разговорите е постигната договорка в началото на следващата седмица да бъдат предоставени всички документи на гражданите, с които те са предявили претенции пред енергоразпределителното дружество, на фирмата изпълнител на проекта.

Ръководството на община Панагюрище ще продължава да съдейства на всички жители за решаване на възникнали проблеми и неудобства за тях при реализирането на ВиК проекта.