Начало Местна власт Община Панагюрище в списъка на отличниците по „Региони в растеж“

Община Панагюрище в списъка на отличниците по „Региони в растеж“

СПОДЕЛИ

Шест общини са постигнали заложените междинни индикатори по програмата „Региони в растеж“2014-2020, а други 13 общини имат възможност да постигнат заложената етапна цел. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при участието си в дискусионен форум, организиран от Националното сдружение на общините в Република България, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Сред  „отличниците“ са общините Бургас, Хасково, Казанлък, Кюстендил, Димитровград, Свищов, Габрово, Панагюрище и други.

По време на дискусията стана ясно, че към общините „отличници“ по Оперативна програма „Региони в растеж“  ще бъдат преразпределени средства от инвестиционните програми на по-бавните в изпълнението на финансирани от нея проекти местни власти.

Към момента са догорени 72% от общия бюджет на оперативната програма, който е в размер на 3 млрд. лв. 1,180 млрд. лв. от този ресурс вече е насочен към общините. До средата на годината се очаква да бъдат договорени всички средства по програмата.