Начало Местна власт Община Стрелча получи награди от НСОРБ

Община Стрелча получи награди от НСОРБ

22
0
СПОДЕЛИ
restorant
На 3 и 4 декември 2014 г. в гр. София се проведе Общо събрание и Национална годишна конференция на НСОРБ. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев бе председател на мандатната комисия.
Община Стрелча спечели приз ПАРТНЬОР НА ОБЩИНИТЕ, който бе присъден на Сдружението с нестопанска цел „Възраждане Стрелча”.
Наградата бе връчена за осъществено партньорство за социални проекти в община Стрелча на стойност 120 хил.лв.  за набиране на средства за изграждане на Килийно училище и Паметник на Св.Св. Кирил и Методий” във връзка с 170 години светско образование Стрелча и 70 години от създаването на гимназия СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” и повишаване на туристическата атрактивност на Стрелча като курорт с национално значение.
В категорията ОБЩИНСКИ ФИНАНСИСТ наградата бе присъдена на Владимир Христов Директор Дирекция „АФИО”, за активен принос към развитието на децентрализацията. Сред мотивите за удостояването  са Въвел ефективни мерки по събиране на вземанията на длъжници, като в периода са събрани задължения от минали години на над 1200 длъжници / за малка община от 5000 жители/.
Многократно с писма до МС, НС и НСОРБ, в качеството си на Ръководител на дирекция АФИО е предлагал ОС”Земеделие” и Социалните служби в малките общини да бъдат обхванати в рамките на компетенциите на общините. Изготвил е предложение и за промяна на ЗДДС по отношение различното облагане на минералните води от държавата и общините /предадено на НСОРБ/.
Наградите бяха получени от кмета на община Стрелча Иван Евстатиев на тържествена церемония в София.