Начало Общество Общината подпомогна 55 талантливи деца, подкрепя Габи и Вики за фест в...

Общината подпомогна 55 талантливи деца, подкрепя Габи и Вики за фест в Рига

СПОДЕЛИ

zvezdi5Експертно-консултативна комисия, назначена със заповед на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, оцени и класира подадените на втора сесия искания за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби, съгласно Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, съобщават от общинската пресслужба.
От понеделник, 23 ноември 2015 година, ще се изплащат стипендиите и еднократното финансово подпомагане на деца с изявени дарби от община Панагюрище, които са кандидатствали и са одобрени от комисията. Средствата се получават лично и/или с придружител родител/ръководител, с документ за самоличност – лична карта на детето или родител/ръководител/ в сградата на Обединен детски комплекс – Панагюрище от 14:00 до 17:00 часа.
Еднократно финансово поощрение по чл.17, ал.1 и 2 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, за индивидуално и отборно класиране, ще получат 55 деца и ученици.
По чл.7 ал.1 т.3 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, одобрените и финансово подпомогнати за участие в национални и международни конкурси, олимпиади и състезания са Габриела Шкодрева и Виктория Манева. Те ще получат половината от сумата за такса участие в Международния музикален фестивал „Riga Symphony”, който ще се проведе от 3 до 7 декември в латвийската столица Рига и половината от транспортните разходи.
По чл. 15 от Правилника, комисията е гласувала отпускането на две стипендии за постигнати високи резултати в спорта и изкуството, в размер на 75 лева месечно, със срок на изплащане от 01.09.2015 до 31.06.2016 година.
Общата сума за финансово подпомагане на деца и ученици с изявени дарби във втората сесия на кандидатстване възлиза на 5 620 лева, информират от общината.