Начало Общество Общината постави нови пътни знаци за началото на учебната година

Общината постави нови пътни знаци за началото на учебната година

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

15-september-small

С цел да се насочи вниманието на шофьорите към пресичащите деца, Община Панагюрище продължи монтирането на светодиодни пътни знаци на улици в близост до детски градини и училища и на места с повишен трафик, съобщи Общинска администрация.

Освен светодиодните знаци, които бяха монтирани на улица „Макгахан“ при СУ „Нешо Бончев“, към  момента същите са монтирани и на улица „Делчо Спасов“ при ОУ „Проф. Марин Дринов“ и Детска градина „Брезичка“, и на кръстовището на улица „Нистор Ружеков“ и улица „Никола Мареков“ при ОУ „20 април“.

Светодиодните пътни знаци работят чрез соларно захранване. Снабдени са с датчици – ден и нощ и за движение. С примигваща светлина сигнализират всички участници в движението и допълнително изострят вниманието им.

Монтирането на пътни знаци е част от Програмата на Община Панагюрище за 2016 година за подобряване безопасността на движението по пътищата.

До 15 септември, когато е началото на новата учебна година, в Община Панагюрище ще бъдат освежени районите и пешеходните пътеки около училищата и детските градини.