Начало Общество Oчаква се засилен трафик в пазарджишко през почивните дни

Oчаква се засилен трафик в пазарджишко през почивните дни

СПОДЕЛИ

В Пазарджишко се очаква засилен трафик през почивните дни и в периода от 5 до 8 май, каза говорителят на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той посочи, че е от изключителна важност осигуряване на безопасността на движението и затова голям брой униформени служители ще бъдат ангажирани с тази дейност.

В районите на автомагистрала „Тракия“, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Батак-Цигов чарк, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин ще бъдат насочени основните полицейски сили.

В контрола на пътното движение  активно ще се включат и наличните технически средства за контрол на скоростта.

В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Стоянов обясни още, че анализът на пътно-транспортните произшествия по време на великденските празници показва, че най-голям брой катастрофи са станали в натоварените дни в участъка на автомагистрала „Тракия“. Основната причина е разсейване на водачите, шофиране без необходимата дистанция, неправилно изпреварване или движение в аварийната лента.

Полицията апелира към водачите да тръгнат на път подготвени, спокойни, търпеливи, да не предприемат необмислени или рискови маневри, да не снимат с мобилните си телефони по време на движение, внимателно да следят обстановката на пътя, да не сядат зад волана, ако не се чувстват добре и след употреба на алкохол или лекарства, влияещи върху двигателната координация и сетивата.

Криминалистите предупреждават при напускане на жилището хората да проверяват за незаключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си да са бдителни и, ако чуят съмнителен шум от апартамента ви, да подадат сигнал на телефон 112, съветват още от полицията.

БТА