Начало Бизнес Отец Атанас Манолов отслужи водосвет по случай храмовия празник на параклиса в...

Отец Атанас Манолов отслужи водосвет по случай храмовия празник на параклиса в „Асарел-Медет“ АД

СПОДЕЛИ

Водосвет по повод Светли петък – храмовия празник на фирмения параклис „Света Богородица – Живоприемен източник“, отслужи днес, на Светли петък, архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия свещеноиконом Атанас Манолов. Той поздрави присъстващите с Възкресение Христово и се помоли за здравето и благополучието на всички българи. В свещения ритуал участваха и три монахини от манастира „Св. Никола“ в село Калугерово.

 

„Благодарен съм на „Асарел-Медет“, че през всички години на моето служение винаги, когато съм почукал на вашата врата, тя е отворена за мен. Благодаря ви, че сега помогнахте за възстановяването на манастира в Калугерово, който, малко хора знаят това, е свързан с Априлското въстание и Панагюрище“, каза след края на водосвета отец Атанас Манолов.

 

На свещения ритуал пред параклиса „Света Богородица – Живоприемен Източник“ присъстваха мениджъри, служители и работници от „Асарел-Медет“ АД, както и представители на ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Всички те се поздравиха с Възкресение Христово, станаха съпричастни с тайнството и се помолиха за здраве и благополучие.

Текст: Христо Паев

Снимки: Христо Елкин