Начало Бизнес Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ помогнаха за овладяването на пожара край Попинци

Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ помогнаха за овладяването на пожара край Попинци

СПОДЕЛИ
Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ се включиха в борбата с горския пожар, който пламна в следобедните часове на 8 юли в землището на село Попинци и град Стрелча. От вчера и през цялата нощ екип от компанията в състав Николай Велчев и Цветан Петров– машинисти на еднокофов багер, Иван Калоянов – минен техник, Димитър Гергински – началник смяна, огнеборците Иван Фасулков, Никола Петков и ръководителят на Аварийно-спасителна служба „Асарел“ инж. Красимир Кръстев, охранителят Севдалин Михов и Георги Христов – шофьор на цистерна, прокарваха просеки в района на пожара, за да спрат разпространението на пламъците.
Огънят беше сериозен, по думите на колегите от Държавно горско стопанство – Панагюрище е обхванал над 4 хиляди декара, а теренът е трудно достъпен„, разказа инж. Красимир Кръстев.
По протежение на направената просека са ситуирани служители на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението- Пазарджик и Горско стопанство- Панагюрище, които следят пламъците да не тръгнат повторно.
Бедствието край Попинци не е първият случай, в който се стига до намесата на асарелските огнеборци и тежка техника. През 2022 година служители на „Асарел – Медет“ се включиха в гасенето на големи пожари край Елшица и между селата Лесичово и Калугерово.
Снимки: инж. Красимир Кръстев – ръководител на Аварийно-спасителна служба „Асарел“ и инж. Христо Елкин – отдел „Комуникации“