Начало Общество Огнени фенери ще озарят небето над Панагюрище за Свети Валентин

Огнени фенери ще озарят небето над Панагюрище за Свети Валентин

СПОДЕЛИ

feneri111

Ротаракт клуб – Панагюрище, съвместно с Интеракт клуб – Панагюрище, канят всички свои съграждани да се присъединят към тяхната инициатива с благотворителна цел, организирана по случай празника на любовта – „Свети Валентин“.

Нека в навечерието на този светъл празник небето над града ни бъде озарено от прекрасни огнени фенери.

Китайско поверие гласи, че изписаните върху фенера желания се сбъдват. Нека сбъднем своите желания и протегнем ръка с добро!

Еднометровите фенери ще се продават на място в една от дървените къщички на площат „20 Април“ от 17:30 до 18:30 като стойността на 1 фенер е 10 лв.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на рехабилитиращ стол за дома за възрастни хора с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“ в града ни.

Очакваме ви на 14.02.2017 година от 17:30 часа на площад „20 Април“.

4 КОМЕНТАРА

  1. Когато някой се стреми да наложи чуждиъзъм,с цел да се покаже колко е модерен, следва да е запознат с реалният смисъл/съдържание на това което иска да наложи.
    Ротаракт клуб – Панагюрище, съвместно с Интеракт клуб – Панагюрище,с проявата си свързана с католическия празник – „св. Валентин“ има желание да „освети“ небето над Панагюрище със светлината на огнени (червени) фенери. В тази връзка искам да поясня:
    Изразът квартал на червените фенери (на английски: red-light district – район на червените светлини) е англицизъм, означаващ градски квартал, в който процъфтява проституцията и други видове секс-индустрия като секс магазини, стриптийз и пр.

    Наименованието произлиза от традицията да се обозначават прозорците на публичните домове с червени фенери[1] (днес с червени светлини).




    0



    0
  2. „свети валентин“ е католическия т.е. сатанинския празник, и в православния календар няма такъв празник на любовта… има трифон зарезан по нов стил…крайно време да престанем да следваме западната култура и вяра, и да се върнем към изконните български православни традиций и култура.




    0



    0
  3. „Св. Валентин“, е католически празник на влюбените. Ние сме православни християни, за нас празника е Трифон зарезан. Какво става с националния патриотизъм? Май ще се съгласите, че като европейски граждани не трябва да спекулираме с „патриотични“ крайности. Трябва да се обединяваме, а не да се разделяме, особено когато става въпрос за все признати празници независимо дали са светски или религиозни. Датите също следва да се уважават (Априлското въстание следва да се чества на 20 Април, а Великден си е Велик Ден!)




    0



    0
    • Забележка: Само Ганчо Илков.Стига с тези титли – инж.,доц.,проф.А колко си инженер има кой да преценява!




      0



      0